Zašto posle Galaxy A9 srednja klasa nikad više neće biti ista

Samsung se odlučio da unese novine u svoje poslovanje a prvi primer je Galaxy A9, telefon srednje klase koji je nedavno predstavljen i to kao prvi telefon sa četiri glavne kamere.

Čini se da se korejska kompanija opredelila da nađe put do ljudi koji više ne žele da kvalitetan telefon plaćaju više od 700 evra.Upravo su pomenute četiri kamere najzanimljivija stavka kod A9. Najpre, glavno sočivo ima 24MP uz otvor blende f/1.7. Drugao sočivo je od 8MP f/2.4 sa širokougaonim slikanjem fotografija do 120 stepeni a treća je telephoto f/2.4 sočivo sa 2x optičkim zumom uz 10 MP. Četvrta kamera ima 5 megapiksela i sa f/2.2 omogućava “dubinsko” slikanje.

Kada se sve ovo sabere, A9 nudi kameru koja je u rangu i onih kod premijum modela a poseban plus ide za inovativnost.

Ostale karakteristike telefona su sasvim korektne. Tu je provereno dobar Snapdragon 660 procesor koji je pojačan sa 6GB RAM i baterijom od 3,800mAh. Eksterna memorija se može proširiti do 512GB a mnoge će obradovati i to što Samsung opet nije izbacio klasican džek za slušalice od 3.5mm.

Displej je 6,3 inča, full HD+ uz rezoluciju 2220 x 1080 koja bi trebalo d aomogući odličnui preglednost i kavlitetnu reprodukciju slike.

 

Izvor:  blic.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + fifteen =