Zašto sat na iPhoneu uvek prikazuje 9:41?

iPhone i iPad uređaji, koje na reklamnim fotografijama predstavlja kompanija Apple, uvek prikazuju isto vreme – 9 sati i 41 minut.

Kada je Stiv Džobs daleke 2007. godine predstavio prvi iPhone, vreme objave bilo je 9 sati i 42 minuta ujutro, što znači da se na fotografijama koje su usledile moglo videti upravo to vreme. Kompanija je zatim osmislila relativno jednostavnu strategiju – velika saopštenja uvek će se dešavati oko 40 minuta iza 9 sati.

Vreme se pomerilo za minut unazad 2010. godine, kada je Džobs predstavio prvi iPad. Od tada, na svim prikazima Appleovih proizvodima poput iPhonea, iPada ili Mac računara, prikazuje se isto vreme – 9 sati i 41 minut.

Ukoliko i sada odete na Appleov sajt, videćete da ova praksa još važi. Ipak, jedini izuzetak je Apple pametni sat.

Većina proizvođača satova podešava kazaljke na 10 časova i 10 minuta – reč je o skladnoj, simetričnoj formi koja ne preklapa logo proizvođača, koji se obično nalazi ispod broja 12.

Ipak, Apple pametni sat prikazuje vreme od 10 časova i 9 minuta. Zašto je to tako, niko za sada ne zna, ali postoje dve popularne teorije: 1) Apple je preduzeo ovaj korak kako bi svima pokazao da se nalazi minut ispred svih 2) 10:09 je simetričnije od 10:10

Izvor: 021.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 5 =