Život čoveka koji mi je ukrao telefon

Neobična priča o kradljivcu iPhona, koji je zaboravio da isključi sinhronizaciju slika na net i vlasnik sada prati svaki njegov korak. Javno!

Statistika kaže da samo jedan od deset ukradenih telefona pronađe put nazad do vlasnika. Nakon krađe, funkcije i aplikacije, poput Find my phone ili digitalno praćenje kretanja uređaja uglavnom ne pomažu. Lopovi su uglavnom iskusni pa znaju kako da zaobiđu ovakve funkcije i aplikacije, a za većinu telefona je dovoljno izvaditi i uništiti SIM karticu i izbrisati kompletan sadržaj memorije.

Kradljivac ovog iPhona, po svemu sudeći, nije baš iskusan lopov, a i ne razume se u mogućnosti modernih telefona…

Vlasnik ukradenog iPhona, imao je pre krađe, između ostalog, uključenu automatsku sinhronizaciju fotografija sa Dropbox servisom preko Wi-Fi mreže. Nakon krađe telefona, lopov, neznajući za ovu fukciju, nastavio je nesvesno da šalje sve slike vlasniku ukradenog telefona, koji je od toga napravio blog na Tumblr mreži, koji čita preko 14.000 ljudi!

Na osnovu slika koje svakodnevno stižu vlasnik telefona saznao je da kradljivac živi u Dubaiju, da se zove Hafid i da stanuje u iznajmljenom stanu, sa cimerima. Ali to je samo deo priče.

Celu priču pratite preko OVOG linka.

Kako je Hafid ukrao telefon

Vlasnik se sa prijateljima provodio na Ibici i jedne noći, nakon žurke otišli su na plažu, na noćno kupanje. Stvari, koje su u tom trenutku imali sa sobom (i na sebi) su ostavili na ležaljkama, desetak metara od mora. Bili su pijani i nisu brinuli o stvarima, koje su u međuvremenu ukradene. Sem telefona odneti su pasoši i torbice sa dokumentima.

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post