HTC Dersire se restartuje sam od sebe?

Android telefoni rade pod prilagodjenom verzijom Linux operativnog sistema sto ih cini stabilnim i do sada je bilo malo prituzbi oko funkcionisanja samog Android OS. HTC Desire je proglasen za Telefon godine u 2010. i probrao je mnogo simpatija kao jedan od prvih HTC telefona koji su kod nas otvorili vrata ostalim pametnim uredjajima koji “guraju” Android.

Jedna od mana telefona na kojem je kompletan operativni sistem moze da bude to sto kao i kod svih operativnih sistema gde korisnik ne vodi racuna, ili jednostavno ne zna kako da se ponasa sa telefonom instalirajuci ogroman broj aplikacija.

Nakon skoro 2 godine upotrebe HTC Desire telefona, primetili smo da se sam od sebe restartuje. Prvo se to desavalo povremeno, tako da nije stvaralo razlog za paniku. Posle toga je pocelo sve cesce samostalno restartovanje, a nekada je dolazilo do gubljenja mreze zbog cega je pocelo da nervira jer prakticno telefon bez mreze ne služi ničemu.

Ovaj problem se moze javiti iz vise razloga a najverovatnije je zbog neke aplikacije (moguce Task Killer za koji tvrde da izaziva probleme na HTC Desire mobilnom uredjaju). Na kraju telefon je poceo da se restartuje iznova i iznova pri samom pallenju prvog ekrana od kada je poslednji put aktiviran WiFi. Da li je u ovo u vezi sa aplikacijom, WiFI-em ili necim trećim nismo sa sigurnoscu mogli da utvrdimo.

Ako ste imali ovaj problem oko restartovanja probajte sledece:

  • Obrisite sve aplikacije sa telefona koje ste instalirali
  • Probajte da koristite telefon neko vreme normalno (par dana)
  • Ako restartovanje prestane OK! Ako se nastavi uradite Hard Reset
  • Ako i to ne pomogne moratece da flesujete ROM
  • Ne zaboravite prvo da uradite Backup i da je nekada najbolje resenje da telefon odnesete u servis

Related Post

2 Comments on “HTC Dersire se restartuje sam od sebe?”

  1. inace ako nekome treba klasican reatart za Android telefone mislim da on i ne postoji, jedino mozete bateriju da mu izvadite. A hardverski reset koji vraca fabricka podesavanja telefona se radi tako sto se telefon ugasi izvadi mu se baterija, vrati mu se baterija drzi se Volume Down i istovremeno se stisne power button na 2 sekunde i pusti. Napomena da treba drzati dugme za smanjivanje (volume down) sve vreme. Zatim se u listi odabere reset i klikom na power dugme dobijate restartovan telefon

  2. Jedan update za celu pricu posto se restartovanje telefona nastavilo posle rutovanja i instalacije custom roma, telefon je odnesen u ovlasen servis i ni oni nisu mogli da ga poprave. Kao finalno resenje ponudili su zamenu hardvera telefona sto kosta 19000 din plus 2000 za preuzimanje telefona. Ako odnesete telefon i ne zelite da ga popravite, svejedno mora da se plati 2000 din ako hocete da ga preuzmete..

    Sad se vise iplati kupiti nov telefon, mada je steta sto HTC Desire vise ne postoji u ponudi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 3 =