HTC Dersire se restartuje sam od sebe?

Android telefoni rade pod prilagodjenom verzijom Linux operativnog sistema sto ih cini stabilnim i do sada je bilo malo prituzbi oko funkcionisanja samog Android OS. HTC Desire je proglasen za Telefon godine u 2010. i probrao je mnogo simpatija kao jedan od prvih HTC telefona koji su kod nas otvorili vrata ostalim pametnim uredjajima koji “guraju” Android.

Jedna od mana telefona na kojem je kompletan operativni sistem moze da bude to sto kao i kod svih operativnih sistema gde korisnik ne vodi racuna, ili jednostavno ne zna kako da se ponasa sa telefonom instalirajuci ogroman broj aplikacija.

Nakon skoro 2 godine upotrebe HTC Desire telefona, primetili smo da se sam od sebe restartuje. Prvo se to desavalo povremeno, tako da nije stvaralo razlog za paniku. Posle toga je pocelo sve cesce samostalno restartovanje, a nekada je dolazilo do gubljenja mreze zbog cega je pocelo da nervira jer prakticno telefon bez mreze ne služi ničemu.

Ovaj problem se moze javiti iz vise razloga a najverovatnije je zbog neke aplikacije (moguce Task Killer za koji tvrde da izaziva probleme na HTC Desire mobilnom uredjaju). Na kraju telefon je poceo da se restartuje iznova i iznova pri samom pallenju prvog ekrana od kada je poslednji put aktiviran WiFi. Da li je u ovo u vezi sa aplikacijom, WiFI-em ili necim trećim nismo sa sigurnoscu mogli da utvrdimo.

Ako ste imali ovaj problem oko restartovanja probajte sledece:

  • Obrisite sve aplikacije sa telefona koje ste instalirali
  • Probajte da koristite telefon neko vreme normalno (par dana)
  • Ako restartovanje prestane OK! Ako se nastavi uradite Hard Reset
  • Ako i to ne pomogne moratece da flesujete ROM
  • Ne zaboravite prvo da uradite Backup i da je nekada najbolje resenje da telefon odnesete u servis

Related Post