Adblock Plus: Aplikacija za blokiranje reklama

Dosta Vam je dosadnih reklama? Na pravom ste mestu! Predstavljamo vam Adblock Plus, Android aplikaciju za blokiranje reklama:

Adblock Plus Android aplikaciju za blokiranje reklama nećete naći na Google Play-u, kao ni druge aplikacije istog tipa kao što su AdAway ili recimo AdBlocker. One su skinute sa Google Play-a i zabranjene, jer kako se navodi u saopštenju Google Play-a, narušavaju sekciju 4.4 Developer Distribution Agreement-a:

4.4 Prohibited Actions. You agree that you will not engage in any activity with the Market, including the development or distribution of Products, that interferes with, disrupts, damages, or accesses in an unauthorized manner the devices, servers, networks, or other properties or services of any third party including, but not limited to, Android users, Google or any mobile network operator. You may not use customer information obtained from the Market to sell or distribute Products outside of the Market.

Oni koji su već instalirali ovu aplikaciju, moći će i dalje da je koriste, ali neće moći da je update-uju putem Google Play-a.
Na sreću svih onih koji žele da instaliraju i koriste ovu aplikaciju, to je i dalje moguće, a u tekstu koji sledi objasnićemo vam i kako to da uradite.
Kao prvo, morate ući u podešavanja i omogućiti instaliranje aplikacije iz nepoznatog izvora. Kod novijih verzija Androida, ona se nalazi negde na sredini stranice zadužene za sigurnost (security page), a kod starijih je smeštena ispod aplikacija (app). Kada ste čekirali polje, pokrenite vaš browser, unesite adresu http://adblockplus.org i nakon što se stranica učita, odaberite dugme za instalaciju. Ako se u browser-u pojavi upozorenje, samo odaberite OK i download će se nastaviti.

Po završetku download-a, aplikacija bi trebala da bude spremna za pokretanje, ali u slučaju da nije tako, potrebno je uraditi sledeće:

Uz pomoć File Management app-a uđite u folder Adblock Plus, koji ste prethodo preuzeli i izaberite instalaciju. Po završetku instalacije potrebno je ručno izvršiti proxy podešavanja. Da bi ste to uradili, potrebno je da odete u wireless network podešavanja i zatim izaberete modify network opciju. U modify network izaberite napredne opcije (advanced options) i podesite proxy na manual, a zatim u proxy hostname box-u upišite localhost ili 127.0.0.1 a za proxy port upišite 2020. Nakon ovoga sačuvajte izmene i Adblock Plus je spreman za blokiranje reklama.

I za kraj ne zaboravite da onemogućite instaliranje aplikacije iz nepoznatog izvora, ali kako ova aplikacija nema auto-update, kada budete želeli da je nadogradite, moraćete ovo ponovo podesiti.

Da preuzmete Adblock Plus aplikaciju, kliknite na Download dugme koje se nalazi ispod.

Related Post