Android Device Manager

Bez obzira na to koliko obazrivi bili, uvek se moze desiti da zaboravite negde vas mobilni uredjaj ili da postanete zrtva kradje.

To se desava svima, a prvo sto nam prodje kroz glavu jesu nasi licni podaci koji su se nalazili na uredjaju. Reakcije su razlicite, od frustracija, do panicnih napada i pitanja da li se nesto moglo uciniti kako bi se ti podaci sakrili od radoznalih ociju.

Mnoge aplikacije razvijane su u ovu svrhu, a upravo je Google napravio korak napred, kreirajuci tako jedinstveni – Android Device Manager.

Android Device Manager je kao sto mozete i pretpostaviti servis koji vam omogucava da locirate i zakljucate izgubljeni uredjaj. Radi koristeci web interfejs, pa je potrebno pokrenuti servis i sinhronizovati vas telefon sa njim.

Prvo sto je potrbno da uradite jeste da odete na www.google.com/android/devicemanager, gde podnosite zahtev da dozvoljavate Google-u da pristupi vasoj lokaciji. Inace, to je servis za pracenje i neophodno je njegovo odobravanje, kako bi vam sve regularno funkcionisalo.  Kada ovo uradite, proverite da li vas telefon na mestu na kojem je oznaceno na mapi.

1

Kada ste to uradili, posvetite malo vremena sagledavajuci opcije koje vam se nude. Mozete preimenovati vas uredjaj, zakljucati ga, podesiti zvono telefona ili obrisati podatke.

2

Krenimo od Ring opcije. Njenim selektovanjem odobravate uredjaju maximalnu volumizaciju na 5 minuta, bez obzira na to da li je telefon zakljucan ili podesen da vibrira. Ova mogucnost je odlicna ukoliko ste telefon zaturili negde u kuci.

3

Odlaskom na Setup Lock and Erase opciju, pokazuje vam se da morate poslati notifikaciju uredjaju. Kliknite na “send”, poruka ce se pokazati na vasem telefonu, a otvarajuci je ulazite u podesavanja za aplikaciju. Aktivirajuci Device Manager na vasem uredjaju pokazace vam se sve skrivene funkcije.

4

Lock opcija vam dozvoljava da daljinski kreirate novu sifru za zakljucavanje ekrana, a mozete i vratiti telefon na fabricka podesavanja, cime se iz vaseg telefona brisu svi licni podaci, poput imenika, dnevnika poziva, poruka, galerije sa slikama i itd…

5

Nova aziranja donela su nove mogucnosti, pa tako mozete i pratiti uredjaje svojih prijatelja. Dovoljno je samo da se uloguju na svoje Google naloge preko vaseg i time se povecava broj uredjaja sa kojih mozete pratiti izgubljene.

Related Post