Androidify

Kako je Android operativni sistem rastao i uzimao udeo na tržištu, tako je rasla i slava Android maskote, robota Andy-a, do te mere da je danas postao veoma prepoznatljiv karakter i gotovo stvar prestiža.

Da je Andy kojim slučajem, produkt Apple-a, robot bi bio zaštićen svim mogućim sredstvima, odnosno autorskim pravima koja štite jedan brend, jer Apple sigurno ne bi želeo da se njihova maskota nekontrolisano koristi, ali Google-ova politika se po mnogo čemu razlikuje, pa tako i po pitanju maskote postupa potpuno drugačije.

Google je u sarardnji sa Larva Labs-om stvorio Androidify aplikaciju, koja vam omogućava da transformišete Andy-a, tako što ćete ga obući, srediti mu frizuru, promeniti boju kože, visinu i težinu i konačno dovesti do izgleda koji podseća na vas.

01020304

Svaka od ovih promena je podeljena u zasebnu sekciju. Na primer, prvo ćete izabrati stil frizure, pa potom boju kose. Što se odeće tiče, tu je veliki izbor pantalona, haljina, kaputa, tašni, kapa, naočara i svih drugih odevnih predmeta.

Podešavanje dimenzija, odnosno visine i težine robota je takođe veoma jednostavno i izvodi se prostim prevlačenjem prsta preko ekrana, a u zavisnosti od toga koji deo tela ste dotakli, isti će pretrpeti promene, naravno u realnom vremenu.

Verovatno najbolji deo ove aplikacije je to što ćete vašeg ličnog Andy-a moći da podelite sa prijateljima, putem jedne ili više od društvenih mreža, opet po vašem izboru.

Šta drugo reći nego da je Androidify jedna zaista simpatična aplikacija, koju treba imati svaki zaljubljenik u Android.

Related Post