Aplikacija za skeniranje Android uređaja

U cilju da zaštiti korisnike uređaja na Android platformi od mnogobrojnih opasnosti koje su otkrivene u prethodnih nekoliko meseci, Kaspersky Lab je predstavio besplatnu aplikaciju za mobline uređaje. Kaspersky Fake ID Scanner skenira pametne telefone i tablete i otkriva slabosti koje mogu da ugroze korisnikove dragocene podatke, privatnost, čak i novac.

Još jedna opasnost o kojoj se često pisalo je Heartbleed. Ona se može koristiti tako da očitava memoriju onih sistema koji koriste određene verzije OpenSSL protokola. To podrazumeva da napadači, slanjem posebno izrađenih zahteva, mogu imati pristup osetljivim korisničkim informacijama. Mnoge kompanije su bile mete ove opasnosti, uključujući i Google.

kas

Mana koja ja je među poslednjim otkrivena se zove Master Key, ona pruža sajber kriminalcima pristup, sa privilegijama administratora, bilo kojem Android uređaju. To znaci da napadač moze pokrenuti bilo koji softver na uređaju, bez znanja vlasnika.

Ova aplikacija ne zatvara otkrivene mane, ali, ukoliko pronađe neku opasnost, poziva korisnika da instalira besplatnu verziju Kaspersky Internet Security za Android. Ova alatka će zaštiti uređaj od malicioznog koda, bez obzira na opasnost koja mu preti od malvera.

Related Post