Besplatna Android navigacija Here Maps

Potpuno besplatne HERE mape brzo su stekle puno korisnika na Android platformi, kojih je u ovom trenutku blizu četiri miliona. Ne samo zbog činjenice da su besplatne, HERE mape su popularne još i jer imaju:

– navigaciju bez korišćenja internet veze

– pretragu mapa i bez internet konekcije

– informacije o saobraćaju (potreban je net)

– informacije o gradskom prevozu bez interneta.

heresrpski

HERE mape izašle su iz beta faze početkom februara i dobile su upeglaniji interfejs, više funkcija i dodatna poboljšanja svih mapi, uključujući Srbiju, koja zauzima oko 232 MB. Dostupna nam je i besplatna glasovna navigacija na srpskom, ali informacije o gradskom prevozu i stanju u saobraćaju još – nisu.

here offline

Kvalitet navigacije u Srbiji je jednako dobar kao i bilo gde u svetu, ali bi mape valjalo dodatno i brže ažurirati, što za Srbiju nije čest slučaj (iz ma kojeg razloga). Ograničenja po pitanju korišćenja mapa ne postoje, osim da bi bilo dobro smestiti ih u internu memoriju telefona, jer su brže i troše manje energije baterije. Dalje, interfejs je agilan, animiran taman toliko da ne usporava rad telefona i moguće je isključiti mape, da ne rade stalno u pozadini.

HERE maps nakon izlaska iz beta faze nude sledeća poboljšanja:

– poboljšana navigacija i “rutiranje”

– interaktivniji interfejs

– preuzimanje i ažuriranje mapa može se vršiti u pozadini

– unapređeni 3D objekti (pogledajte Beogradski aerodrom u galeriji)

– vizuelno su lepše

– ispravljene se beta greške i propusti.

here

Uskoro se očekuje još 3D mapa, građevina i mapiranje unutrašnjosti značajnih zgrada, tržnih centara i aerodroma u preko 70 zemalja. Preuzmite aplikaciju potpuno besplatno putem Google Play prodavnice.

Related Post