Clean Master

Clean Master aplikacija pomaže vam pri čišćenju cache memorije, deinstalacije aplikacija, brisanja fajlova, bookmarks-a, i tekstualnih poruka. Pomalo podseća na CCleaner za Windows operativni sistem, i vrlo je efikasan pa će vaš telefon nakon korišćenja ove aplikacije biti skoro kao nov. Interfejs je veoma čist i jednostavan, a glavni ekran će vam omogućiti brz pregled skladišnog prostora, kako na internoj, tako i eksternoj memoriji. Takođe, tu su i četiri opcije: History, Privacy, Tasks, i App Manager.

01020304

 

 

 

 

Opcija History je podeljena u dva dela a prvi je cache memorija, koja se vremenom puni i zauzima dosta nepotrebnog prostora. Dodirom na taster History, dobićete listu svih instaliranih aplikacija i tačan podataka koliko svaka od njih zauzima keš memorije. Drugi deo ove opcije predstavlja dokumenta, audio i video fajlove, koje vrlo lako možete obrisati u samo dva koraka.

Privacy opcija je zadužena za brisanje SMS/MMS poruka, liste poziva, i pretrage. Ovde ćete imati mogućnost da brišete svaku stavku posebno ili sve od jednom.

Task opcija je zapravo jednostavan Task Killer koji služi za „ubijanje“ programa, ali s obzirom da većina Android telefona već ima ugrađenu ovu opciju, ona i nije toliko neophodna.

Poslednja, ali ne i najmanje važna opcija je App Manager, pomaže vam da deinstalirate aplikacije kao i da napravite backup datoteka. Najbolje od svega je to što možete obrisati više aplikacija od jednom.

Dakle, Clean Master je brz i bezbolan način da vaš telefon ponovo izgleda kao što je izgledao onog dana kada ste ga prvi put uključili.