Eye test: Proverite vid

Kada ste poslednji put proverili vaš vid? Ne možete da se setite? Iskreno, ne mogu ni ja. Znam da nije opravdanje ali uvek imamo nešto što je preče, a dobar izgovor nikada nije bio loš, pa tako uvek tražimo neki da bi izbegli lekarski pregled. Nemam sada vremena za to; moram da završim neke obaveze; ići ću od nedelje; dobro ja vidim, samo su mi oči umorne, itd.

Takva pravdanja više ne mogu da prođu, jer Android aplikacija Eye test omogućava brz kućni pregled. Istina, ne može da zameni lekarski pregled ali može da bude prvi korak ka istom, odnosno ukazati na eventualno slabljenje vida i konačno uputiti na stručnu pomoć oftamologa. Takođe, nakon obavljenog pregleda, uz pomoć Eye test aplikacije, rezultate možete podeliti sa prijateljima na Facebook-u.

Aplikacija sadrži 6 tipova provere:

-Oštrina vida (baziran na grafikonima, tekstu i brojevima na crnoj ili beloj podlozi)

-Test na daltonizam (prepoznavanje boja)

-Amsler grid test (provera problema vida izazvanog promenama na mrežnjači)

-AMD test (test za makularne degeneracije)

-Glaukoma test (test na oštećenja optičkog nerva)

-Pisani test (koliko znate o oku?)

Ukoliko rezultati testa ne budu zadovoljavajući, savetujem vam da se obratite lekaru. Eye test je ipak samo prvi korak ka regularnom pregledu koje treba da vrši stručno lice. Svakako, Eye test aplikacija zaslužuje visoku ocenu jer se ozbiljno bavi zaštitom i unapređenjem zdravlja. Aplikaciju možete besplatno preuzeti na Google Play-u.

01020304