Google Drive

Google Drive aplikacija za Android pruža iskustvo dosta slično web-u, koristeći rekonstruisani navigacioni panel, iz kojeg možete pregledati listu svih vaših fajlova. Takođe, postoji i opcija za kreiranje novih dokumenata ili spreadsheet-ova, kao i za upload fajlova koje želite da čuvate na Google Drive-u.

Duži dodir ikonice fajla, omogućiće vam da željeni fajl šerujete, preimenujete, obrišete ili linkujete. Ova najnovija verzija takođe omogućava download, copy i print, kao i da fajlove koje čuvate na Google Drive-u, učinite dostupni čak i kada nemate konekciju (offline).

Documents editor, od sada nudi i opciju ravnanja teksta, editovanje boje, kao i bold, italic i underline, dok Spreadsheets editor takođe ima sve osnovne edit alate. Loša strana Google Drive-a je to što još uvek ne postoji opcija za editovanje prezentacija i crteža, tako da za sada putem ove aplikacije može samo da ih pregledate.

Povrh svega, Google Drive je veoma jednostavna platforma za skladištenje fajlova, koja će se kao i Dropbox automatski sinhronizovati sa cloud-om. To će vam između ostalog, omogućiti da delite datoteke, uključujući muziku, slike i video zapise. Sve u svemu, Google Drive je odlična aplikacija za skladištenje i deljenje fajlova.

Related Post