Instagram za Android: Photos of You

Nova verzija Android aplikacije Instagram-a, servisa za deljenje fotografija, ima sekciju i funkciju, koja se zove Photos of You, tako da će vaše fotografije od sada biti još personalnije. To za sobom povlači još dve stvari, a to su tagovanje i kreiranje novog foldera na nalogu, u kojem se nalaze sve fotografije na kojima ste tagovani. Ovo je zaista odličan način da motrite na sve fotografije koje su označene tagom, direktno iz aplikacije na vašem pametnom telefonu.

Naravno, zbog funkcije Photos of You, se može izneti tona primedbi na račun privatnosti, ali kao i na Facebook-u, privatnost najviše zavisi od samih korisnika, odnosno od toga kako ćete podesiti vaš nalog.  Svakako, od ove nove funkcije, najviše koristi imaju brendovi, koji svoje proizvode predstavljaju na Instagramu. Zašto je to tako?

Prošle godine se podigla prašina oko uslova korišćenja Instagram-a, u kojem je bilo navedeno da će fotografije korisnika moći da se prodaju bez njihove dozvole i nadoknade, što je naišlo na buru negodovanja. Kasnije su uslovi korišćenja pojašnjeni, a sada je jasno da se oni direktno odnose na Photos of You. Fotografije na kojima budu tagovani brendovi završiće na nalozima tagovanih, pa tako od ove funkcije najveću korist imaju upravo oni jer će dobiti tonu besplatnog materijala.