Izračunajte sami vaš račun za struju, a evo i kako!

Aplikacija “Račun za struju” je besplatna i dostupna samo Android korisnicima koji sada mogu da izračunaju koliko su kilovata stuje potrošili, kao i koliko iznosi njihov račun

Aplikacija pod nazivom “Račun za struju” koja se nedavno pojavila na Android marketu razrešiće sve dileme u vezi vašeg računa za električnu energiju. Besplatna je i možete je skinuti sa PlayStore-a, a pomoću nje brzo ćete izračunati koliko ste potrošili.

Da biste koristili ovu aplikaciju potrebno je da znate neke osnovne informacije o potrošnji struje, koju vrsta brojila koristite, vrstu priključka i odobrenu snagu. Aplikacija automatski određuje učešće veće i manje tarife u ukupnoj mesečnoj potrošnji, a zatim se određuje raspodela utrošenih kilovat sati po zonama.

Za potrošače koji imaju trofazno dvotarifno brojilo, a čija je potrošnja veća od 350 kilovat sati u cenu se uključuje i obračunska snaga. U krajnju potrošnju uključen je i trošak javnog snabdevača, kao i naknada za obnovljive izvore energije (OIE). Popust od 5 odsto nije uključen jer on zavisi od visine računa za prethodni mesec.

Ova aplikacija će vam sigurno dobro doći, s obzirom da je nedavno bilo problema sa računima za struju, pa ćete ukoliko se odlučite da je koristite uvek znati koliko ste potrošili, i koliko tačno trebate da platite.

Izvor: Telegraf

Related Post