Kako da brzo i besplatno napravite melodiju zvona

Ringdroid omogućava da napravite melodiju za zvono telefona od muzičkih fajlova koje već imate u memoriji ili na SD kartici odmah na smartfonu ili tabletu!

01

Ringdroid je besplatan, mali, ali veoma moćan program za brzo pravljenje melodija zvona na Android uređajima. Omogućava vam da isečete bilo koji deo pesme i postavite je kao zvono telefona, zvono nekog kontakta, zvono alarma ili notifikacioni zvuk.

Ringdroid je dostupan za sve 3.0 Android uređaje (i novije), a veličine je jedan megabajt.

Interfejs je vrlo jednostavan. Otvara sve podržane muzičke fajlove iz obe memorije (telefon + kartica) kao listu, odakle je dovoljno da izaberete pesmu koju želite da pretvorite u melodiju zvona. Ukoliko pesma koju želite da iskrojite u melodiju zvona još uvek nije u memoriji telefona ili na kartici, možete je ubaciti na neki od načina koji vaš uređaj nudi za transfer podataka. Podržani su MP3, WAV, AAC i AMR fajlovi, kao i snimanje zvuka preko ugrađenog snimača, koji se aktivira preko ikonice mikrofona.

Ringtone-2

Kada Ringdroid otvori odabranu pesmu dovoljno je pomeriti levi klizač, koji će biti početno mesto melodije i podesiti i desni klizač, gde će se označiti kraj melodije. Preslušajte melodiju u celosti ili samo označeni deo kada god to poželite pritiskom na Play taster. Kada ste zadovoljni melodijom stisnite ikonicu diskete, odnosno Save i to je to. Melodija je već spremna!

Odatle možete da birate za šta ćete koristiti melodiju i ponovo je menjati i prekrajati, ako to poželite. Sve melodije putem USB kabela ili nekom drugom vezom možete proslediti dalje.

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić