Kako ukinuti reklame u Android i iOS aplikacijama

Postoji jednostavan trik koji ne zahteva “otključavanje” telefona, niti neki poseban “zahvat”.

Za besplatne aplikacije i igre na iOS-u i Androidu prinuđeni ste da gledate reklame koje se prikazuju u aplikaciji u vidu oglasa, kao i reklame koje se pojavljuju preko celog ekrana između nivoa ili dve sesije aplikacije. Iako ovaj metod koji ćemo vam opisati nije nov, na Phone Arena sajtu tvrde da je najefektniji, ali i da mnogi korisnici još uvek ne znaju za njega.

Jednostavno – pre ili u trenutku aktivacije aplikacije ili igre isključite internet vezu! Pokrenite aplikaciju, spustite padajući meni i isključite Wi-Fi ili Data vezu dok se aplikacija učitava. Ovo bi trebalo da onesposobi prikazivanje reklama u igri ili aplikaciji.

ad2

Na taj način onemogućićete reklame u većini aplikacija i u mnogim igrama, mada ne u svim – u aplikacijama (što je ređe) i novijim igrama internet veza se zahteva non-stop za korišćenje i igranje i tu trik neće raditi. U svim drugim slučajevima uspešno ćete blokirati reklame. Recimo, u igrama Angry Birds, Tinderman, OneMoreLine trik će raditi.

Napomena: Ovaj način ukidanja reklama nije najmoralniji, ako znamo da kreatori igre ili aplikacije klikovima baš na te reklame koje želite da ukinete naplaćuju svoj rad i trud, pa pre nego što isključite internet vezu razmislite i o tome!

ad1

Za Android uređaje možete koristiti i AdBlock Plus aplikaciju, koja ne zahteva rutovanje, ali zahteva određena mrežna podešavanja koja su opisana na sajtu.

Izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =