Najbolje besplatne navigacije za Android

Svima je jasno koliku su revoluciju sa sobom doneli pametni telefoni, a nas mobilni uredjaj, bio on tablet ili telefon, mozemo koristiti u razne svrhe, a jedna od njih je svakako i navigacija.

Navigacije su od izuzetne koristi kada krecemo na putovanja sa cijim putevima nismo upoznati, a za njihovo koriscenje neophodno je da imate ukljucen GPS.

Osim sto nas do zeljene destinacije upucuje slikom, navigacija nas usmerava i glasom. Nazalost, jos uvek ne postoji Android aplikacija za navigaciju na srpskom jeziku, a dok se to ne promeni, mi vam predstavljamo tri najbolje besplatne.

1. Waze social GPS maps & traffic

waze

Ova aplikacija od vas zahteva da napravite nalog pre nego sto pocnete sa koriscenjem i to je jedan manji nedostatak. Mape su odlicne, pretraga je laka, kao i celokupno snalazenje u samoj aplikaciji. Jezik koji vas navodi i usmerava je engleski.

Inace, Waze je jedna od najvecih saobracajnih aplikacija u navigacionoj zajednici, a koristeci je dobijate tonu informacija o saobracaju u realnom vremenu. Takodje, imate i mogucnost da aktivno prijavljujete nesrece na putu, policijske patrole i radare i sve ostalo sto vam deluje zanimljivo, ali i opasno na vasem putovanju. Jos jedna prednost je sto dobijate izvestaje o benzinskim stanicama sa najnizom cenom goriva.

 

2. Navfree: Free GPS Navigation

nav

Prednost ove aplikacije je sto mape mozete skinuti na vas telefon, sto je odlicno u slucaju da nemate pristup internetu.

Integrisana je sa Google street view-om, ali iako poseduje mape u HD rezoluciji koje podrzavaju teritoriju Srbije, sama aplikacija je malo nepregledna i teza za snalazenje.

 

3. MapFactor: GPS Navigation

map

MapFactor aplikacija ima i besplatnu i placenu verziju. Kada pokrenete aplikaciju, izaberite naravno onu besplatnu. Kao i kod NavFree, mape mozete skinuti na vas telefon, pa tako ne morate biti povezani na internet.

Inace, aplikacija je laka za snalazenje i koriscene, mape su odlicne i imate izbor 2D i 3D vizuelnog prikaza.

Za navodjenje puta mozete birati glasovne komande nekoliko jezika, dok srpski nije jos uvek podrzan, ali zato jesu mape Srbije, za koje korisnici kazu da su skroz solidne.

Related Post