NG Srbija

Aplikacija čuvenog magazina posvećenog ljubiteljima nauke, prirode i fotografije, Nacionalna geografija. Ova aplikacija omogućiče vam da pročitate najnovije vesti iz sveta nauke, kao i dirvljive reportaže, sa neverovatnim fotografijama. Aplikacija vam takođe pruža mogućnost da pogledate našu aktuelnu video produkciju, brojne foto galerije i podelite sadržaje sa drugim čitaocima.

Davne 1888. godine osnovano je Društvo Nacionalne Geografije i vremenom je postalo jedno od najvećih svetskih neprofitnih naučnih i obrazovnih organizacija, koje je finansiralo više od 10.000 naučnih istraživanja za očuvanje Zemlje širom planete. Kroz razne medijske kanale, uključujući tu magazine, filmove, tv i radio kanale, interaktivne medije, misija Društva dolazi do čak 450 miliona ljudi mesečno.
Misija je jednostavna inspirisati ljude da brinu o svojoj planeti. Od svog osnivanja National Geographic je uspeo da podigne svest o značaju prirodnih mesta, kao i biljaka i divljih životinja koje ta mesta nastanjuju i ekoloških problema koji ih ugrožavaju.
Kao što već znate Srbija već sedam godina ima svoje izdanje najpoznatijeg časopisa na svetu, koji vam u svakom broju donosi neverovatne reportaže iz svih krajeva sveta sa fotografijama od kojih zastaje dah. National Geographic Srbija je dvadeset deveto međunarodno izdanje kultnog časopisa, što je našu zemlju dovelo u društvo privilegovanih koji na svom jeziku mogu da dopru do svih meridijana jedinstvenim pogledom kroz čuveni žuti okvir.
Pored magazina postoji i Internet stranica National Geographic Srbija koja će doprineti boljem razumevanju misije Društva, poboljšati komunikaciju i putem nove pismenosti, što Internet svakako jeste, časopis približiti svim umnim i radoznalim ljudima, Takođe na Internet stranici možete naći aktuelne i zanimljive vesti iz svih oblasti nauke, kao što su kosmos, fizika, hemija i mnoge druge.
Duboko verujemo da će National Geographic Srbija predstaviti našu zemlju – mali, ali najvredniji biser Balkana – na najbolji način, uvažavajući pri tome činjenicu da smo samo deo predivne plave planete i kao što bi pesnik Makliš rekao: „…valja nam na sebe gledati kao na saputnike, braću na toj sjajnoj ljupkosti u večnoj hladnoći – braću koja sada znaju da su uistinu braća.“

ng