Ogledalce, ogledalce, ko je… preskočio trening?!

Od ovog ogledala ne možete sakriti da ste propustili trening ili da ste jeli ono što nije predviđeno dijetom! Sistem “Naked 3D Fitness Tracker” poslaće vam „primedbu“ na mobilni telefon ili tablet zajedno sa izveštajem gde na telu „rastu“ masnoće, a gde mišići!

Svi oni koji su ikada probali da izgube nekoliko kilograma znaju koliko ogledalo i vaga mogu da budu okrutni. Nekima svakodnevno merenje predstavlja podsterk da daju sve od sebe u teretani i da se hrane zdravije.

U nekim slučajevima, međutim, to može biti kontraproduktivno jer daje lažnu sliku rezultata dijete i programa vežbi koje sprovodite.

Ogledalo ne može da otkrije kako se organizam menja iznutra. Merenje količine masti u telu daje bolju sliku, ali kućne vage nisu precizne.

Spas stiže u vidu proizvoda “Naked 3D Fitness Tracker”, za koji se veruje da će napraviti revoluciju u merenju telesne težine.

Poslednju reč tehnike čini dvodelni sistem nastao u kompaniji “Naked Labs” i čine ga „magično“ ogledalo i vaga. Ogledalo je opremljeno “Intel RealSense Depth” senzorima kojima skenira celo telo, a blutut tehnologijom povezano je sa vagom.

Za samo 20 sekundi korisnik će na mobilni telefon ili tablet dobiti izveštaj tri-de skeniranja tela. Sve što je potrebno je aplikacija i na ekranu telefona pojaviće se mapa tela sa označenim regijama gde je mišićna masa veća ili gde je više masnoća. Takođe, ukoliko nije bilo očekivanog napretka, prijaviće korisniku da je trening propušten.

„Naši korisnici vole da vide kako im se menja telo“, objašnjava osnivač kompanije “Naked Labs”, Farhad Farahbahšijan, i dodaje da testiranje uređaja počelo početkom 2015. godine.

Sistem iza kojeg stoji Farahbahšijanov tim stručnjaka primenljiv je i u nekim drugim situacijama. „Pratili smo trudnoću iz meseca u mesec i imali jasnu sliku promene tela“, naveo je Farahbahšijan.

Cena “Naked 3D Fitness Tracker”-a je 499 dolara, ali će se isporučivati tek posle marta 2017. godine.

Izvor: RTV.rs

 

Related Post