Top 10 aplikacija koje najviše koristimo

Mape, društvene mreže, čet, navigacija, i aplikacije za prepoznavanje muzike, deljenje i gledanje fotki i videa našle su se na globalnoj listi omiljenih aplikacija.

Portal Global Web Index napravio je listu najpopularnijih aplikacija, koje u svetu koristi oko 969.49 miliona ljudi!

Lista je sastavljena na osnovu globalnog procenta korišćenja aplikacija u poslednjih mesec dana. Istraživanjem su obuhvaćene mobilne platforme Android, iOS, Windows Phone, Symbian, BlackBerry i druge.

Google Maps su, sa 54 odsto procenata najkorišćenija aplikacija na svetu i ova aplikacija koristi se gotovo svakodnevno.

Na drugom mestu je Facebook sa 44 odsto procenata, a ovu aplikaciju, kao i Google Maps korisnici upotrebljavaju svakog dana.

YouTube aplikacija je, sa 35 odsto, na trećem mestu, a iza nje je još jedan Google servis – Google+, koji svakodnevno koristi makar 30 odsto globalne korisničke populacije.

Apps-Lista-1

Kinesku aplikaciju WeChat, koju reklamira poznati fudbaler Mesi, koristi oko 27 odsto smartfon populacije, dok je na šestom mestu, sa oko 22 procenta korišćenja društvena mreža Twitter.

Sa samo par storina korisnika manje i sedmo mesto pripalo je Skype aplikaciji, koja je tesno pobedila Facebook Messenger, koji, takođe, ima oko 22 odsto korisnika, dovoljnih za osmo mesto.

WhatsApp i Instagram, sa 17, odnosno 11 odsto korišćenja zatvaraju Top 10 listu.

U prvih 20 našli su se i Nokia Maps sa devet odsto korisnika, Forsquare sa šest, Shazam sa pet odsto i Flickr sa isto toliko procenata korisnika. Vine mesečno koristi tek oko dva odsto globalne korisničke baze.

Da li su i na vašem smartfonu baš ove aplikacije?

Izvor: Mondo | Autor: Marko Čavić

Related Post