Pre nego što Vam damo svoju listu top 5 najboljih antivirus programa za Android, hteli bi da Vam dam kratak uvod trenutno stanje. Naime, najnovije statistike ukazauju na to da je Android kao mobilni operativni sistem najizloženiji virusima kao i raznim sigurnosnim propustima koji mogu dovesti do nepovratnog gubitka dragocjenih informacija. Novi i još opasniji virusi i malware programi svakodnevno nastaju, ali na svu sreću postoje i anti-virus programi koji će sačuvati vaš uređaj od neželjenih pretnji.  U slučaju da još uvek nemate antivirus na svome telefonu ili tabletu, ovo je lista besplatnih antivirus programa za Android telefone i tablete koje Vam preporučujemo.

 Takođe, molimo Vas uzmite u obzir da postoje i verzije ovih programa koje se plaćaju, te nude veću funkcionalnost od navedenih.

5. Malwarebytes Anti-malware

Ovo je veoma jednostavan i pouzdan antivirus za Android koji vaš uređaj neće previše opteretiti, a opet će vam osigurati pouzdanu zaštitu od virusa. Jedna takođe korisna opcija jeste Privacy Manager, opcija koja vam omogućava da vidite koje aplikacije imaju pristup određenim podacima na vašem telefonu. Sam program u radu koristi samo 20 megabajta radne memorije, što omogućava odličan rad i na slabijim uređajima.

Malwarebytes-antivirus-za-Android

4. Lookout Security and Antivirus

Jedan od prvih antivirus programa koji su se pojavili na Android marketu, i od tada se konstantno razvija. Lookout je antivirus sa velikim brojem korisnih opcija, a vredi izdvojiti zaštitu protiv krađe uređaja, gde u slučaju krađe ili gubitka možete da locirate i zaključate vaš telefon ili tablet.

Lookout-Mobile-Security-aplikacija

 

3. Bitdefender Antivirus

Bitdefenderov antivirus je stigao i na Android, obećavajući maksimalnu sigurnost korisniku, kao i zaštitu njihovih datoteka, podataka i svega što rade u stvarnom vremenu, od pretraživanja intertneta pa do slanja poruka. Baza definicija se redovno ažurira, pa nema razloga za brigu da će neki zlonamjerni softver nove generacije nauditi vašem telefonu.

Bitdefender-Antivirus-za-Android

 

2. AVG Mobile Security

AVG je kompanija poznata po besplatnim i pouzdanim anti vrius programima za Windows. Međutim, veoma brzo su postali i jedna od vodećih kompanija na Android platformi jer je njihov Android antivirus jedan od najpopularnijih i najkorištenijih anti vriusa za Android. AVG Mobile Security uživa veliko poverenje korisnika i do sada je preuzet više od 200 miliona puta!

AVG-Antivirus-za-Android

 

1. CM Mobile Security

Prvi na nasoj listi je antivirus program koji se konstantno nalazi na vrhu liste najpopularnijih antivirus programa, besplatni antivirus kompanije CM Security. Njihova aplikacija CM Mobile Security je antivrius program koji koristi najmanje radne memorije i čija se baza definicija najčešće ažurira, što omogućava konstantnu zaštitu. Pored ovoga njihova aplikacija omogućava blokiranje neželjenih poziva i poruka, kao i uklanjanje nepotrebnih podataka u memoriji i sigurno pretraživanje. Verujte  da se CM Security sa razlogom našao na ovoj listi najboljih antivirus programa za Android uređaje i da ga toplo preporučujemo!

CM-Mobile-Security-Antivirus

izvor: Mondo

Related Post