Virtuelni vodič kroz eko destinacije uz android aplikaciju

Virtuelni vodič kroz osam eko destinacija Srbije “EcoVirtour” pušten je u rad, a dostupan je na internetu preuzimanjem besplatne android aplikacije, najavio je danas Centar za istraživačke i razvojne projekte (EcoDev).

Aplikacija se preuzima na www.serbiaecotour.rs i za sada su njome obuhvaćeni nacionalni parkovi Fruška Gora, Tara, Djerdap i Kopaonik, predeo izuzetnih odlika Vlasina, spomenik prirode Djavolja varoš, kao i specijalni rezervati prirode Uvac i Zasavica.

Menadžer EcoDev-a Sofi (Sophie) Kekić kazala je na konferenciji za novinare da koristeći aplikaciju posetioci mogu da se informišu o flori, fauni, kulturnim znamenitostima, aktivnostima u prirodi, lokalnim proizvodima i običajima stanovništva.

“Aplikacija pruža turistima objedinjenu turističku ponudu, besplatan i brz pristup svim željenim informacijama o eko destinacijama Srbije”, rekla je Kekićeva i najavila da će se aplikacija ubuduće dopunjavati novim destinacijama.

Predstavnica sektora za turizam Ministarstva privrede Srbije Vera Janković istakla je da ministarstvo podržava taj projekat i da je on u skladu sa zahtevima savremenog sveta, koji, prema njenim rečima, pokazuje da Srbija prati savremene tokove komunikacije i promocije.

“Eko turizam postaje sve značajniji segment turističkog tržišta i on raste godišnje 15 odsto, što je četiri puta više od običnog turizma”, navela je Jankovićeva i dodala da od projekta “EcoVirtour” očekuje povećanje prihoda u turizmu.

Projekat “EcoVirtour” inicirala je nevladina organizacija “EcoDev”, a podržali su ga Ministarstvo privrede Srbije – Sektor za turizam, Telenor fondacija i Turistička organizacija Srbije (TOS).

Izvor: Zelena Srbija | Beta

Related Post