Zaboravili ste šifru?! Uz ovu aplikaciju to je ružna prošlost

Aplikacija “LastPass” je idealno rešenje za sve one koji imaju problema sa pamćenjem šifri za razne servise i sajtove.

Uz pomoć nje korisnici mogu da sve potrebne lozinke sačuvaju kako ih ne bi zaboravili, a na Android uređajima ona će se automatski ulogovati na bilo koji sajt ili  aplikaciju za koju ste sačuvali pristupne podatke.

– Ona koristi isti koncept kao i njena desktop verzija. Prepoznaje stranicu na kojoj se nalazite, i automatski pretražuje vaše sačuvane podatke kako bi vam prikazala šifru. Nova verzija za Android ide i korak napred, i može da “vidi” kada se nalazite u nekoj aplikaciji koja traži prijavljivanje, kako bi pretražila bazu za šifru koja se podudara sa njom i automatski vas ulogovala – izjavio je Amber Got portparol kompanije koja je zaslužna za “LastPass”.

Ova funkcija dostupna je za sve aplikacije na 4.1 verziji Androida i novijim, ali i za Chrome pretraživač na smartfonima sa 4.3 verzijom ovog operativnog sistema. Pored Chrome-a, “LastPass” podržava i Dolphin HD i Firefox internet pretraživače.

Iako je ova opcija veoma korisna još uvek se ne zna da li će se ona ikada pojaviti za iOS.

– Nažalost, Apple ne omogućava detaljan pristup operativnom sistemu, kao što je slučaj kod Androida, pa još uvek ne postoji bezbedan način za razmenu podataka sa našim korisnicima. Pokušavamo da zaobiđemo ovu prepreku, i nadamo se da će nam budući apdejtovi iOS-a u tome pomoći – izjavio je portparol “LastPass-a”.

Aplikacija je zaista dobra, i predlažemo vam da je obavezno probate.

Izvor: Press Online

Related Post