3D je i zvanično mrtav?

Ovo se već neko vreme očekivalo, ali izgleda da je 3D sada i zvanično mrtav. Dva najveća proizvođača, koji su implementirali ovu tehnologiju, polako je odbacuju kada su u pitanju novi TV uređaji i ovo će zacementirati sudbinu formata.

Čak i tokom CES sajma, održanog u Las vegasu u januaru, veoma mali broj kompanija je pričao o 3D tehnologiji. Videli smo samo jednu bitniju izložbu 3D tehnologije od kompanije LG, koja sada definitivno okreće leđa tehnologiji, pout svog rivala Samsunga. Predstavnik kompanije LG je u nedavnom intervjuu istakao da će samo premijum TV setovi kompanije imati 3D mogućnosti, te da će broj podržanih uređaja biti smanjen za pola. Samsung izgleda takođe odbacuje 3D, a kompanijin dobavljač 3D stakala navodi da nije imao narudžbine od Samsunga za 2016. godinu.

Svakako, ovo ne znači da je 3D kao format kompletno mrtav. 3D tehnologija je i dalje veoma snažna u bioskopskim ponudama, a jačanje virtuelne realnosti u domovima će održavati 3D tehnologiju, ali na drugačiji način nego što je to bio slučaj sa 3D TV uređajima.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × three =