Bez piratskih igara za dve godine?

Osnivač zloglasnog kineskog foruma na kome se objavljuju crack-ovi za igre – 3DM, upozorava da imajući u vidu trenutno stanje anti-piratske tehnologije, za dve godine možda više neće biti piratskih igara da se igraju.

Ova tvrdnja je došla nakon što su pokušali da probiju Denuvo bezbednosnu zaštitu igre Just Cause 3, što je dovelo eksperte grupe do velike nervoze. “Piraterija nikada neće biti zaustavljena”, “piraterija će uvek biti tu oko nas” , sve su to komentari koje smo redovno mogli da čujemo u piratskim krugovima do danas, i oni su se uglavnom pokazali tačnim. I dok su pokušaji zaštite muzike ili filmova sada govoto izgubljen slučaj, isto se ne može reći i za igre.

U mnogim slučajevima, pred pirate se postavlja sve više barikada. Jedna od najvećih tema u svetu piraterije je vezana za igru Just Cause 3, koja je objavljena 1. decembra prošle godine. Za ovu igru se crack i dalje ne pojavljuje, a veliko je pitanje kada i da li će se uopšte pojaviti. Just Cause 3 koristi najnoviju iteraciju Denuvo zaštite, koja je 2014. godine uspela uspešno da zaštiti Dragon Age: Inquisition gotovo mesec dana, što je vredan rezultat. Nemačka firma je nastavila da pravi izmene i pojačava zaštitu: sve je dovelo do toga da imamo igru Fifa 16 koja je objavljena u septembru a za nju i dalje ne postoji crack.

Denuvo se pokazao kao izuzetno uspešna zaštita, a na 3DM forumu osnivač sa nikom Bird Sister (takođe poznat i kao Phoenix) je izrazio svoje frustracije novim sistemom zaštite. Poručio je da je poslednja faza zaštite najteža, i da je čovek koji je radio na objavi cracka gotovo odustao. Takođe se iznose pesimističe procene za budućnost, jer se kaže da za dve godine neće biti piratskih igara. Dve godine jeste dug period, ali izjava dolazi od jedne od najvećih piratskih grupa, te je svakako zavredela posebnu pažnju.

Izvor: benchmark.rs

Related Post