Da li je Huawei P9 ostvario impresivne rezultate na GeekBench vebsajtu?

Imali smo prilike da vidimo objavljenu sliku koja navodno otkriva dizajn predstojećeg Huawei P9 telefona. Fotografija dizajna je potvrdila prethodne glasine da će P9 doći sa dve kamere na svojoj poleđini, a takođe je otkrila da će uređaj imati i zaobljene ivice, kao i fizički Home taster.

Prema prethodnim špekulacijama, P9 bi trebalo da poseduje 5.2-inčni ekran i Kirin 950 sistemski čip, što znači da će uređaj imati octa-core procesor i Mali-T880 MP4 GPU. Pored toga, uređaj bi trebalo da ima 4 GB RAM memorije i prethodno instaliran Android 6.0 sistem. Huawei P9 bi trebalo da takođe ima i skener otiska prsta koji će se nalaziti na fizičkom Home tasteru.

Kako navode najnovije informacije od izvora, nepoznati Huawei uređaj je prošao kroz benchmark testiranje GeekBench vebsajta. Među specifikacijama uređaja su navedeni Kirin 950 čipset, 4 GB RAM memorije, kao i Android 6.0 sistem, što ukazuje na to da bi uređaj koji je u pitanju bi mogao biti Huawei P9. Ostvarivši 7313 poena na multi-core testu, nadmašio je misteriozni uređaj sa MediaTek Helio X20 čipsetom, koji je do tada držao prvo mesto sa 7037 poena. Treba napomenuti da uređaj koji je do tada držao prvo mesto poseduje deca-core procesor.

Huawei P9

Huawei je trenutno treći najveći svetski proizvođač pametnih telefon, odmah nakon Apple-a i Samsung-a. Tokom trećeg tromesečja 2015. godine, istraživačka kompanija Gartner je izmerila da je godišnji rast Huawei-ja iz godine u godinu čak 71%, čime je itekako nadmašio konkurenciju. Prošle godine je kompanija objavila svoj prvi Nexus uređaj (Nexus 6P) a ovog meseca je objavila svoj dugoočekivani high-end Huawei Mate 8 uređaj, koji je ostvario neverivatnih 94,250 poena na AnTuTu testiranju.

Izvor: benchmark.rs

Related Post