HTC Vive Consumer Edition stiže u aprilu

HTC je konačno otkrio maloprodajnu verziju svog Vive VR uređaja. Ovaj gedžet je razvijan u saradnji sa Valveom, a u poslednjem minutu je dobio jedan dodatak koji bi trebalo da ga izdvoji od konkurencije.

HTC Vive Consumer Edition ima dizajn Vive Pre modela (koji je predstavljen na CES sajmu), a dolazi sa novom trakom za glavu, kamerom, duplo dužim trajanjem baterije kontrolera i osveženim brendiranjem. Uređaj takođe ima i novi Phone Services, koji korisniku omogućava da ostane u virtuelnoj realnosti a da ne izgubi dodir sa pravim svetom. Ostatak ključnih specifikacija HTC Vive uređaja uključuje: OLED displej rezolucije 2160 x 1200 piksela, prednju kameru, dva bežična kontrolera sa haptičkim odzivom, senzore za pokrete. HTC Vive podržava SteamVR i isporučuje se uz dve ighre: The 2050 Archives i Fantastic Contraption.

Kada su preporučene specifikacije za HTC Vive u pitanju, one uključuju NVIDIA GeForce GTX 970, AMD Radeon R9 290 ili bolji GPU, Intel i5-4590 / AMD FX 8350 ili bolji CPU, 4GB ili više RAM-a, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 ili noviji izlaz, 1x USB 2.0 ili bolji port, Windows 7 SP1 Windows 8.1, Windows 10 operativni sistem.

HTC Vive Consumer Edition ima cenu od 799 dolara, a za prednaručivanje će biti dostupan od 29. februara. Prvi kontingent ovih kaciga za viretuelnu realnost će biti isporučen početkom aprila.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =