Huawei predstavio MateBook 2-u-1 tablet sa Windowsom 10 (video)

Kompanija Huawei je, tokom svoje prezentacije na MWC 2016, predstavila malo iznenađenje. Kompanija je najavila svoj prvi Windows 10 2-u-1 tablet uređaj, pod nazivom MateBook. Huawei MateBook ima metalni okvir i poleđinu, što mu daje premijum izgled i osećaj.

Huawei MateBook ima 12-inčni LCD displej, rezolucije 2160 x 1440 piksela (216 ppi). Kompanija je posebno ponosna zbog veoma tankog oklvira oko displeja, a ukazuje na 84% “screen-to-body” odnos. MateBook ima debljinu od 6,9 milimetara i težak je 630 grama. Tablet pokreće šesta generacija Intel Core M procesora (Core M3, M5 i M7), a radi pod Windows 10 operativnim sistemom. Huawei MateBook je otporan na prskanje vodom, a opremljen je sa dva Dolby Audio zvučnika i 4430mAh baterijom, koja nudi do devet sati rada u kancelariji ili pregleda video sadržaja.

Huawei MateBook 2-u-1 tablet je predstavljen pod sloganom “The new style of business”, što znači da je namenjen pre svega poslovnim korisnicima. Tablet ima senzor otiska prsta, tastatura dolazi sa pozadinskim osvetljenjem, dok se MatePen može koristiti i kao laserski pokazivač. Windows 10 operativni sistem dolazi u Home i Pro verzijama.

Huawei MateBook će se na tržištu pojaviti uskoro, po ceni od 799 evra (uključuje i tastaturu), a korisnici mogu da se odluče za do 8GB RAM-a i do 512GB SSD. Najskuplji model, sa 8GB memorije i 512GB SSD skladišnog prostora će koštati 1699 evra. Huawei uz MateBook nudi i veliki broj dodatne opreme, uključujući MatePen stylus (69 evra) i MateDock (99 evra) koji sadrži USB-A, USB-C, micro USB, Ethernet i pakovanje baterije.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + eight =