Intel pravi specijalan dogovor sa Xiaomi-em u vezi procesora

Kako bi ojačao svoje partnerstvo sa kompanijom Xiaomi na tržištu mobilnih uređaja, Intel je obezbedio specijalan ugovor kineskom vendoru. Naime, radi se o tome da će Intel kompaniji Xiaomi na svaki procesor koji kupe za laptopove, pokloniti procesor za tablete, navode izvori iz lanca snabdevanja za Digitimes.

Intel se bori na tržištu mobilnih uređaja protiv Qualcomm-a, MediaTek-a i kineskih dizajnera čipova već nekoliko godina, ali i dalje ima mali udeo na tržištu. Pored toga što daje specijalne cene klijentima koji imaju velike narudžbe, Intel je takođe sarađivao sa Rockchip-om i investirao u Spreadtrum, želeći da proširi svoje prisustvo.

Xiaomi

Xiaomi sada postaje veliki klijent koga Intel željno pokušava da osigura. Nakon usvajanja Intelovog Atom X5-Z8500 čipa u Xiaomi Tablet 2, Xiaomi-evi predstojeći laptopovi bi trebalo da koriste Intelove Haswell Core procesore. Iako će Xiaomi imati ograničene isporuke u početku, Intel je spreman da da popuste kao i pomoć u razvoju i istraživanju jer su godišnje isporuke od 70 miliona smartfona nada da će Intel ubaciti svoje čipove i u smartfone kineske kompanije.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − ten =