LG predstavlja webOS 3.0 za smart TV uređaje na CES 2016 sajmu

WebOS se više ne isporučuje za smartfone i tablete, ali LG već nekoliko godina verziju ovog softvera koristi na svojim smart TV uređajima. Sada kompanija planira da predstavi novu verziju webOS-a, na CES sajmu naredne godine.

Između ostalog, webOS 3.0 uključuje nove funcije koje omogućavaju pregled videa sa dva različita izvora istovremeno, ili streaming mobilnih aplikacija sa smartfona na TV uređaj. Multi-view funkcija će omogućiti gledanje dva različita kanala u isto vreme, ili simultano gledanje Blu-ray filma i TV emisije. Tu je i nova Music Player aplikacija, koja će omogućavati reprodukciju muzike preko TV zvučnika, čak i kada je ekran ugašen.

smart TV uređaj

Channel Advisor će prikazivati informacije o dolazećem TV programu i emisijama koje se trenutno prate, dok će IoTV aplikacija omogućavati TV-u da kontroliše LG smart home uređaje. LG ističe da će biti podržani i Internet of Things proizvodi drugih proizvođača. Kompanija ukazuje na trio funkcija, pod nazivom Magic, koje uključuju Magic Zoom, Magic Remote i Magic Mobile Connection. WebOS 3.0 će biti dostupan na LG liniji smart TV uređaja za 2016. godinu.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − seven =