Nezvanični Netflix katalog pomaže da pronađete film nedostupan u vašem regionu

Dok Netflix kreće u ofanzivu protiv korisnika koji koriste VPN-ove da strimuju filmove koji nisu dostupni u njihovoj zemlji, novi sajt značajno pomaže korisnicima.

Unofficial Netflix Online Global Search (ili uNoGS) je online baza podataka za pretragu videa dostupnih u 244 regiona gde je Netflix trenutno dostupan. Baza se ažurira dnevno, a korisnici mogu da pretražuju katalog baziran na svemu od Netflix i iMDb rejtinga, do žanra i dostupnosti titlova. Sajt ide čak dotle da predlaže VPN provajdera u zemlji gde film nije dostupan. Netflix ne objavljuje kompletan katalog ponude, a kompanija je zatvorila svoj javni API pre nekoliko godina, pa je prilično nejasno da li puki katalog krši neka njihova pravila.

Pretraga baze podataka je nešto sa čim će Neftflix verovatno morati da se bori, jer se suočava sa pritiskom nosilaca autorskih prava da se bori protiv korisnika koji krše sporazume o regionalnoj licenci. Takođe, katalog pruža zanimljiv pogled na to koja zemlja ima najviše dostupnih videa. Interesantno je da pored SAD, najviše videa imaju Karipska ostrva i Martinik.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 3 =