Sony najavio Xperia Ear, Xperia Eye, Xperia Projector i Xperia Agent uređaje (video)

Pored nove Xperia X serije telefona, Sony je na ovogodišnjem MWC sajmu predstavio i pregršt drugim dodataka i zanimljivih uređaja. Kompanija nije zalazila u detalje i specifikacije ovih uređaja, s obzirom da je samo Xperia Ear završen proizvod, dok su svi ostali koncepti.

Xperia Ear

Kao što mu i ime sugeriše, Xperia Ear je svojevrsna bubica za uvo, ali sa dodatnim funkcijama. Uređaj se može koristiti kao personalni asistent, opremljen glasovnim naredbama za najbitnije informacije sa telefona. Ovo uključuje dolazeće pozive, poruke, događaje iz kalendara, informacije o vremenu, saobraćaju i drugo. Komunikacija radi u oba smera, pa je tako jednostavno zatražiti bilo koju pomenutu informaciju, inicirati poziv ili diktirati poruku. Xperia Ear sa uređajima komunicira preko Bluetooth ili NFC servisa, vodootporan je i obećava celodnevni rad baterije.

Xperia Eye

Xperia Eye

Ime govori sve – Xperia Eye je mala kamera, koja se lako zakači na odeću. Deluje kao da ima pravi oblik i formu akcione kamere, ali je moguće da je Sony neće promovisati kao takvu, već će se fokusirati na funkcije dnevnog vlogovanja i uređaja za vođenje dnevnika. Kamera je opremljena sferičnim sočivom od 360 stepeni. Kamera prima glasovne komande i može da detektuje crte lica. Kompletne specifikacije i funkcije kamere još uvek nisu poznate.

Xperia Projector

Xperia Projector

Informacije o uređaju su šture, ali je projektor smešten u kompaktno kućište. Sudeći prema kratkom demo videu ne deluje kao da je projektor preterano jak (oko 500 lumena) ali zvanične specifikacije nisu dostupne. Projektor je opremljen touch opcijom unosa, za kreiranje brzog i interaktivnog iskustva.

Xperia Agent

Xperia Agent

Na kraju, Sony nam donosi jedan uređaj neobičnog izgleda, opremljen rotacionom kamerom, touch ekranom i glasovnom interakcijom. Glavna svrha ovog uređaja je najverovatnije da služi ka hub za kućnu automatiku. Demo klip pokazuje da uređaj može da pali/gasi svetla i pozdravlja vlasnika, ali je moguće da su IoT mogućnosti uređaja i veće od ovoga.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + sixteen =