SwiftKey danas vredi 250 miliona, ali je jedan od osnivača prodao svoje akcije za bicikl

Microsoft je nedavno kupio developera tastatura za Android i iOS, kompaniju SwiftKey za 250 miliona dolara, u jednoj od najvećih akvizicija koju je kompanija završila u mobilnom svetu.

Iako je samo preuzimanje impresivno, postoji i jedna neispričana priča u vezi ovog posla. Kris Hil-Skot jedan od tri suosnivača SwiftKey koji je kreirao aplikaciju 2008. godine, odlučio je da napusti kompaniju ubrzo nakon što je tastatura objavljena i proda svoje akcije za bicikl. Druga dva osnivača su preuzela svoj deo i tako su sada vlasnici kompanije koja je prodata za 250 miliona dolara.

The Times je procenio da je Kris mogao da dobije oko 36 miliona dolara da je zadržao svoje akcije u kompaniji. Ukoliko se pitate gde danas radi Kris Hil-Skot nakon što je odbacio projekat SwiftKey, reći ćemo vam da je postao državni službenik i radi za Government Digital Service a prima 80.000 dolara godišnju platu. Ipak, on nije mogao da sakrije razočaranje nakon što je objavljeno da Microsoft kupuje SwiftKey, pa je napisao na Twitter-u da je to najveća greška koju je ikada napravio.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 18 =