Telefon koji postaje računar smo planirali još pre tri godine

Continuum, funkcija koja omogućava Windows 10 Mobile telefonima da postanu punopravni računar kada su povezani na eksterni displej, je jedna od ključnih funkcija novih telefona. Samim tim nije ni čudo što kompanija toliko insistira da im korisnici pruže šansu.

U novom upisu na blogu, Microsoft otkriva da su planovi za razvoj Continuuma bili prvi put spomenuti još pre tri godine, ali da je njegovo donošenje na tržište mnogo veći poduhvat nego što su mnogi mislili.

“Put do Continuuma je počeo pre tri godine jednostavnom opservacijom: nosimo naše telefone svuda, zavisimo od njih i osećamo se izgubljeno kada ih nemamo. Ipak, kad dođe vreme da se radi pravi posao, posegnemo za računarom ili laptopom. Tako smo završili na putu sa telefonom i laptopom, ili ćemo ipak čekati da stignemo do našeg desktopa da na njemu uradimo posao?” kaže se u blogu.

Kompanija je sprovela niz studija širom sveta da utvrdi da li bi Continuum imao smisla na telefonu, a odgovor koji su dobili je da bi zaista mogao da postane jedna od ključnih funkcija naših mobilnih uređaja. Većina korisnika je opisala telefone kao najvažniji uređaj, ali su mnogi želeli da ih povežu na veći ekran i učine sa njima više od pukog pokretanja aplikacija.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − seven =