Uporedni test Samsung Galaxy S3 vs. Samsung Galaxy S2

Dvoumite se izmedju Galaxy S2 i Galaxy S3?

Ako imate para da kupite novi model iz porodice Samsung onda to i uradite! Ali samo ako ih imate za bacanje:) Razlog je taj sto ce cena za S2 drasticno opasti zbog velike potraznje S3 modela koga ne mogu da proizvedu onoliko koliko se trazi. Takodje, pad cene ubrzace i Samsung Galaxy S4 koji je na pomolu. Razlika izmedju ova S2 i S3 modela  svakako postoji, pre svega se tice dizajna i nije tolika da bi jedan ovdasnji korisnik mogao da profitira kupovinom trojke.

Praktivno sve sto je potrebno (sem naravno baterije koja je inace kod pametnih telefona jedna od najvecih mana) ima stariji model. Imate S3 je stvar prestiza, a ako se bavite programiranjem za android, svakako se oseca jaci procesor, ali ne u tolikoj meri da nekoliko delova sekunde moze da zameni kilo para koju ste dali za Samsung GS3.

Za one sa manjim sakama ne preporucujemo ni S3, jer cete imati utisak da u ruci drzite monitor omanjeg racunara a ne telefon. Pored toga sto se granica velicine ekrana stalno pomera, za neke stvari ipak postoje granice.

samsung galaxy s3 telefon
S3 slika spreda
samsung galaxy s3 bocno
S3 slika bocno

 

samsung galaxy s3 slika iza
S3 slika iza

 

 

 

 

 

 

 

Što se tiče softvera, tu ima razlike u verziji Androd OS-a. Samsung Galaxy S2 koristi Android 2.3.4 Gingerbread, prilagođen TouchWiz 4.0 UI overlay-u, dok S3 koristi verziju 4.0.4.

Samsung Galaxy S2 je bio jedan od prvih telefona koji su koristili dual-core procesor, tako da se u njemu nalazi takozvani Exynos processor na 1GHz, dok Galaxy S3 ima quad-core procesor koji nosi ime Exynos 4 Quad i radi na 1.4GHz.

Memorija kojom raspolažu ovi pametni telefoni je 16GB ili 32GB kada je u pitanju model S2, dok S3 ide i do 64GB. Oba telefona imaju po 1GB RAM memorije, kao i microSD slot.

I S2 i S3 imaju kameru od 8 megapiksela, sa dodacima koji uključuju autofokus, LED blic, geo tagovanje, touch fokus, detektor lica/osmeha, stabilizaciju slike i snimanje video zapisa na 1080p. Razlika je u pomoćnoj kameri, namenjenoj za video pozive, koja je kod S3 modela 1.2MP 720p, dok S2 ima 2MP.

Za veći ekran i jači procesor je naravno potrebna i veća baterija, tako da S3 ima bateriju od 2100mAh, a S2 manju bateriju od 1650mAh.

samsung galaxy s2 telefon bocno
S2 sa strane
samsung-galaxy-s2 srbija
S2 spreda
samsung-galaxy-s2 bocno, telefon
S2 slika bocno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zakljucak: razlike minorne, cena.. hm pa i nije bas za zanemariti (oko 100e u slobodnoj prodaji)

Ako zelite da vidite razlike na videu, izdvojili smo vam par klipova sa youtube-a.