Windows 10 i Skylake procesori će voditi prodaju premium uređaja u 2017.

Novo istraživanje koje je sprovela istraživačka kompanija Gartner pokazuje da se očekuje pad na PC tržištu u 2016. godini za jedan posto na ukupno 287 miliona jedinica.

Međutim, u isto vreme se očekuje povećanje prodaje za četiri posto u 2017. godini. Windows 10 uređaji koji dolaze uz Intelove Skylake procesore će predvoditi prodaju premium uređaja, poručuju iz Gartnera, pa će se PC tržište značajno oporaviti tokom sledeće godine kada će usvajanje novog operativnog sistema dostići rekordni nivo.

Kompanije će takođe biti zadužene za povećanje usvajanja Windowsa 10, a Gartner poručuje da će novi operativni sistem postići bolje brojke nego Windows 7 i Windows 8.1 na ovom tržištu. Skylake procesori su trenutno podržani i na starijim operativnim sistemima, ali će raditi samo uz Windows 10 počevši od 2017. godine. Novi procesori koji će biti objavljeni u narednih nekoliko godina će takođe podržavati samo Windows 10. Kompanije sada polako počinju da planiraju migraciju na Windows 10, ali se očekuje da mnogi počnu tranziciju krajem godine, kažu iz Gartnera.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − nine =