YouTube optužio T-Mobile da smanjuje kvalitet videa svim korisnicima

YouTube tvrdi da novi T-Mobile program nazvan Binge On smanjuje kvalitet videa za gledaoce čak i ako nisu deo programa, stoji u izveštaju koji donosi The Wall Street Journal. Predstavljen u novembru Binge On omogućava korisnicima T-Mobile strimovanje videa sa određenih servisa kao što su Netflix, HBO i Sling TV u DVD kvalitetu (480p rezolucija), bez da se to računa u njihovu mesečnu potrošnju podataka.

Korisnici T-Mobile mreže mogu da uključe ili isključe “Binge On” servis. Isključivanje će omogućiti viši kvalitet video strimova do 4K, ali će se podaci koji se koriste za strimovanje visoke rezolucije uračunati u mesečnu potrošnju. YouTube tvrdi da je T-Mobile automatski smanjio rezoluciju na 480p čak i bez pristanka korisnika.

“Smanjenje potrošnje podataka može biti dobro za korisnike, ali to ne opravdava gušenje svih video servisa, posebno bez izričite saglasnosti korisnika” poručuju iz Youtube-a za WSJ. Nakon najave Binge On servisa, direktor T-Mobile operatera je rekao da oni žele da Youtube bude deo Binge On programa, “ali da u ovom trenutku ne ispunjavaju tehničke uslove i/ili nemaju želju”.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + twelve =