Android 7.1 Nougat instaliran na Nokia Lumia 520 telefonu

Microsoft je manje ili više napustio Lumia 520 telefon, pošto je ovaj model ostavljen na cedilu sa Windows Phone 8.1 platformom i bez mogućnosti nadogradnje na Windows 10 Mobile, ali se neko drugi potrudio da telefon dobije najnoviju platformu – ovog puta ne Microsoft-ovu.

Kao što možete videti u priloženom videu, Android 7.1 Nougat operativni sistem je pokrenut na sada već starom Nokia Lumia 520 telefonu, i u pogledu učinka sve je prilično dobro na prvi pogled. Naravno, Lumia 520 nije baš najsjajniji telefon koji može da pokreće Android Nougat, ali je dokaz da stari Windows telefon napušten od strane Microsoft-a, može da pokrene najnoviju Android platformu na pristojan način.

Verovatno bi prvo pitanje ukoliko ste vlasnik Lumia 520 telefona bilo – kako bih mogao to da uradim? Nažalost, detalja o tome nema u ovom trenutku, a korisnik koji je otpremio video poručuje da je prilično teško doći do toga da Android Nougat radi na Lumia 520 telefonu. On je takođe poručio i da je Android na Lumia telefonima nestabilan.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post