Apple konačno predstavio novi MacBook Air

Apple je odlučio da konačno nadogradi svoj najprodavaniji i najjeftiniji laptop, koji novi hardver nije dobijao već godinama.

Novi MacBook Air ima 13.3-inčni 2560 x 1600p Retina Display, sa za 50% tanjim okvirima u odnosu na prethodika, novi moderan dizajn, ekran koji može da prikaže 48 procenata više boja i FaceTime kamerom, koja je i dalje smeštena u vrhu.

Laptop ima Touch ID podršku, koja je osposobljena preko T2 čipa. Takođe, čip omogućava enkripciju podataka u pokretu za SSD i zaslužan je za upotrebu Hey Siri funkcije.

Novi MacBook Air dobija do 1.5TB skladišnog prostora i do 16GB RAM-a. Uređaj stiže sa osmom generacijom dvojezgarnog Intel Core i5 procesora, dok baterija omogućava 12 sati pretrage interneta i 13 sati reprodukcije filmova sa iTunes-a.

Apple ističe da je tastatura na laptopu “butterfly” tipa četvrte generacije, preciznija je i ima bolji odziv. Tasteri su individualno osvetljeni, dok je trackpad sada Force Touch sa 20% više pokrivenosti. Zvučnici na laptopu su za 25 procenata glasniji i stižu sa dva puta jačim basom u odnosu na prethodnika.

Tu su tri Thunderbolt porta, na koje je moguće povezati 5K displej ili eGPU. Novi MacBooki Air je kreiran u potpunosti od recikliranog aluminijuma i za 10% je tanji od prethodnog modela (15,6mm debljina i 1,24kig težina).

Laptop je dostupan u zlatnoj, sivoj i srebrnoj varijanti, na tržištu je od 7. novembra po početnoj ceni od 1200 dolara.

Izvor:  benchmark.rs

Related Post