Facebook i dalje beleži rast

Tokom poslednje dve godine, Facebook se suočavao sa velikim brojem problema. Samo tokom 2018. kompanija je bila deo Cambridge Analytica skandala sa privatnošću podataka korisnika, dok je nedavno objavila da je hakerski napad ugrozio 29 miliona korinika.

Međutim, sve ovo nije uticalo na kompanijino poslovanje. Facebook i dalje nastavlja da pridobija nove korisnike i da zarađuje, iako je sam rast nešto sporiji.

Tokom trećeg tromesečja, Facebook prijavljuje 2,27 milijardi mesečno aktivnih korisnika, što je povećanje od 10 procenata na godišnjem nivou. Uz ovo ide i informacija o ostvarenoj zaradi od 13,78 milijardi dolara.

Kompanija ističe da trenutno 2,6 milijardi korisnika upotrebljava Facebook, WhatsApp, Instagram ili Messenger, koji predstavljaju njenu “familiju” aplikacija, na mesečnom nivou. Samo ova brojka pokazuje koliko je Facebook kao kompanija i dalje moćan. Pored ovoga, broj dnevno aktivnih korisnika je porastao za 1,49 miliona što predstavlja povećanje od devet procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Jedna od stvari, koje je Mark Zuckerberg istakao tokom predstavljanja finansijskog izveštaja kompanije, jete da Facebook vidi slanje privatnih poruka i Stories kao glavne funkcije svog budućeg poslovanja. On je istakao da korisnici šalju 100 milijardi poruka svakog dana preko Facebookove familije aplikacija (uključujući Messenger i WhatsApp), dok se milijardu Stories deli svakog dana na servisima kao što je Instagram.

Facebook je takođe istakao da će do kraja 2019. godine Facebookovi sigurnosni sistemi biti na nivoima na kojima bi trebalo da budu.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post