iOS 12, watchOS 5 i tvOS 12 dostupni za sve

Apple je objavio svoja najnovija softverska ažuriranja za iOS, watchOS i tvOS platforme. Kada je u pitanju macOS Mojave, desktop platforma je još uvek u beti, ali bi generalna objava trebalo da usledi uskoro.

Bez velikog iznenađenja, iOS 12 stiže sa najviše funkcija, kada su tri nove platforme u pitanju. Međutim, jedna od najvećih promena nije vidljiva spolja – u pitanju su promene koje poboljšavaju performanse na starijim uređajima. Ažuriranje je dostupno za sve uređaje na kojima je radio iOS 11, uključujući i iPhone 5s.

Implementirano je nekoliko novih Animoji funkcija, ukoliko se koriste najnoviji uređaji (bilo šta iz X familije). Memoji omogućavaju da se kreiraju Animoji bazirano na korisniku, a Animoji sada mogu da imitiraju korisnikove ekspresije lica. Moguće ih je koristiti u faceTime pozivima, ili u Messages.

Screen Time je još jedna velika promena. Funkcija obezbeđuje korisniku izveštaje o tome koliko vremena provodi na uređaju i kako koristi to vreme. Moguće je samostalno podesiti App Limits, a obaveštenja neće pristizati dok spavate. Tu su i grupisana obaveštenja kako bi se smanjio nered na ekranu.Siri Shortcuts je nova aplikacija koja je dostupna uz iOS 12, a omogućava kreiranje sekvenci događaja preko Siri komandi. Tu su i redizajnirane apliakcije poput Books, News, Stocks i Voice Memos.

Izvor: benchmark.rs

Related Post