Jednostavno ubrzajte Google Chrome pregledač

Logično je da svi korisnici žele da iskoriste sve prednosti velikih internet brzina, kako na pametnim telefonima, tako i na desktop računarima. Dostupan je veliki broj metoda koje vam mogu pomoći da ubrzate internet brzinu.

Chrome je pametan pregledač i jedan od najpopularnijih na svetu. Nudi veliki broj opcija koje vam omogućavaju nesmetano surfovanje internetom, piše TechViral.

Evo i šta sve treba da uradite kako biste iskoristili sve prednosti brzog interneta na Chorme pregledaču.

Deaktivirajte DNS Preload kako pregledač ne bi čuvao keš. Otvorite Settings, pa Advanced Settings, nakon toga kliknite na Privacy. Pojaviće vam se sledeće: “Use a web service to help resolve navigational errors” i “use a prediction service to help comlete searches and URL’s typed in address bar,” dektivirajte obe opcije.

Redovno brišite podatke u vezi sa pretraživanjem. Sačuvani keš i ostali sačuvani podaci kao što je istorija pretraživanja, login podaci i slično, usporavaju vaš pregledač. Brišite ih redovno kako biste brže surfovali naredni put. Otvorite Settings, History section i kliknite na Clear Browsing Data.

Deaktivirajte ekstenzije. Naravno, neke od ekstenzija su veoma korisne, ali mogu loše da utiču na brzinu pregledača, tako da je najbolje rešenje ukloniti ih. To ćete uraditi tako što ćete otvoriti Settings pa Extensions i deaktivirati one koje vam nisu potrebne.

Deaktivirajte učitavanje fotografija. Ovo će vam ubrzati pregledač ali sajtovi onda neće izgledati lepo. U URL polje ukucajte chrome://chrome/settings/content i kliknite na “Do not show any images”.

Izvor: Mondo.rs

Related Post