Kad štampač neće da štampa

Uključili ste štampač, napunili ga papirom, kliknuli na dugme „Print“, ali ništa se ne dešava.

Evo šta treba da uradite:

1. Proverite očigledne stvari. Da li vam je nestalo tonera? Da li je štampač uključen u struju? Da li su svi kablovi bezbedno pričvršćeni? Ako imate laserski štampač, da li je podešen na onlajn režim rada?

2. Da li neki drugi poslovi za štampanje blokiraju put? Idite na Start – Control Panel – Printers And Other Hardware – Printers And Faxes. Dvostruko kliknite na ikonicu štampača da biste otvorili prozor Documents i izbrisali sve poslove štampe na čekanju tako što ćete selektovati Cancel All Documents iz padajućeg menija Printer.

3. Pokušajte da odštampate test stranicu na štampaču, ne iz Windows XP-a. Većina štampača ima ugrađenu funkciju test koju ćete aktivirati ako držite pritisnuto jedno ili više dugmadi dok se štampač uključuje. Proverite uputstvo štampača za instrukcije. Ako se ova stranica uspešno odštampa, onda znajte da je problem ili s konekcijom ili s programom u računaru.

4. Proverite USB ili paralelnu konekciju štampača.

5. Pokušajte da odštampate nešto jednostavno iz Windows-ovog Notepada. Da biste otvorili Notepad, idite na Start – All Programs – Accessories – Notepad, ukucajte nekoliko linija teksta u dokument i pokušajte da ga odštampate. Ako se uspešno odštampa, problem je u programu iz kojeg ste originalno pokušali da štampate

Izvor:alo.rs

Related Post