Moć Jutjuba: Mesečno zarađuje oko 70.000 evra

Ukoliko imate mišljenje da nema nade za vas, da ste zakasnili da postanete milijarder, možda vas sledećih par rečenica ipak natera da počnete drugačije da razmišljate.

Dopustite da vam predstavimo Zoe Sag, 25-godišnjakinju iz Brajtona, devojku koja je svetu poznatija pod nadimkom Zoella.

Zoella je najnoviji primer toga koliko je taj Jutjub bogato prostranstvo, pa se ovih dana našla u središtu pažnje britanske javnosti jer je otkriveno da kao takozvana vlogerica (video blog) zarađuje čak 70.000 evra mesečno.

Mlada dama je nedavno dosegla čarobnu sumu od 10 miliona ‘sledbenika’ na toj društvenoj mreži, a osim što novac dobija od pregleda videa, toliko velika publika joj je omogućila da potpiše i nekoliko veoma unosnih sponzorskih ugovora.

Sagova je kanal na Jutjubu postavila u decembru 2009. godine i od tada ispred kamera uglavnom govori o temama poput životnog stila i mode. Tu su razni saveti o frizurama, šminkanju, odeći i noktima, a važno je dodati i to da ne objavljuje mnogo, u proseku tek pet videa mesečno.

Pa ukoliko ovo nije tema o kojoj ste sposobni previše da govorite ispred kamera, možda da postavite kanal i ljudima prenosite svoja znanja iz područja u kojima se odlično snalazite.

Naime, svašta na Jutjubu dobro prolazi i Sagova je zapravo ‘mala beba’ u poređenju sa ‘najvećim igračima’ na toj društvenoj mreži.

Najviše novca uzima Šveđanin Feliks Kjellberg poznatiji kao PewDiePie, čiji kanal posvećen video-igrama prati preko 40 miliona korisnika (12 milona dolara godišnje).

Odlično prolaze i komičari i kulinari, a svojevremeno je pravi fenomen postala i devojka koja je radila recenzije dečjih igračaka (u 2014. je zaradila pet miliona dolara).

Pogledajte u nastavku kako izgleda tipičan video koji potpisuje Zoella:

Izvor: B92.net

Related Post