Pixel 3 XL i iPhone XS Max na testu brzine (video)

Pokretanje benchmarking testova na telefonima je dobar način da se vidi koji uređaj je brži, ali ne odražava uvek performanse u realnom radu. Zbog ovoga su uvek zanimljivi testovi brzine, koji bliže odražavaju korisnikove navike tokom korišćenja u svakodnevnom radu.Kao što se iz priloženog video testa (koji nam donosi PhoneBuff) može videti, Google Pixel 3 XL je uspeo da drži korak sa Apple iPhone XS Max modelom tokom prvog kruga, ali je potom u potpunosti prevaziđen u drugom krugu. Prema svemu sudeći, Pixel 3 XL je imao problema da veće aplikacije drži otvorenim ili keširanim u pozadini.

Iako i Pixel 3 XL i iPhone XS Max imaju po 4GB RAM-a, a iOS je poznat po agresivnijem upravljanju memorijom, problemi sa Pixel 3 XL memorijom su izgleda sprečili postizanje boljih rezultata. I dalje je misterija zašto je Google odlučio da implementira samo 4GB RAM-a na svoje nove modele, kada čak i današnji Android telefoni iz srednjeg segmenta neretko idu preko 4GB.

Potrebno je imati na umu da ni ovakav test brzine nije idealan za merenje performansi u realnom radu i krajnji rezultat može zavisiti od velikog broja faktora.

Izvor: benchmark.rs

Related Post