Razer Phone ozvaničen

Razer je zvanično ušao na tržište telefona, a kompanija je predstavila svoj prvi mobilni telefon – Razer Phone. Iza jednostavnog imena se kriju premijum karakteristike, a kada je dizajn u pitanju vidljiv je uticaj Nextbita – kompanije koju je razer kupio u januaru.

Razer Phone ima kućište od aluminijuma, 24-bitni DAC i dva prednja zvučnika sa Dolby Atmos zvukom. Razer tvrdi da je ovo najglasniji telefon ikada kreiran. Tu je i 3.5mm priključak, a u pakovanju stiže i USB-C to headphone adapter.

Ekran telefona je 5.7-inčni QHD IGZO LCD, sa 120Hz osvežavanjem, adaptivnom tehnologijom osvežavanja koja sinhronizuje GPU i displej. Ova tehnologija nosi naziv UltraMotion i kreirana je u saradnji sa Qualcommom. Qualcomm je zadužen i za čipset koji pokreće Razer Phone, a to je najnoviji Snapdragon 835. Tu je i 8GB RAM-a.

Kada su kamere u pitanju, Razerov telefon ima dve kamere na poleđini: 12MP f/1.75 + 13MP f/2.6 m sa dual-tone blicem. S prednje strane se nalazi 8MP f/2.0 senzor. Senzor otiska prsta se nalazi u power tasteru sa strane, dok je za softver zadužen Android 7.1.1 Nougat (Oreo stiže u prvom tromesečju naredne godine).Telefon ima 64GB proširivog skladišnog prostora, a napaja ga 4000mAh baterija sa podrškom za Qualcomm QuickCharge 4.0+ tehnologiju brzog punjenja. Rater Phone ima dimenzije od 158,5 x 77,7 x 8 mm i težak je 197 grama. U prodaji će se naći od 17. novembra, po ceni od 699 dolara.

Izvor: benchmark.rs

Related Post