Samsung najavio nove 13-inčne i 15-inčne Notebook laptopove

Južnokorejska kompanija Samsung je nedavno najavila nekoliko novih laptopova, koji su deo kompanijine Notebook serije, a stižu kao jeftinija alternativa za Apple MacBook Pro laptopove.

Samsungovi laptopovi, prema mišljenju mnogih, imaju poprilično sličan dizajn MacBook pro modelima, ali stižu i sa veoma solidnim specifikacijama. Novi laptopovi uključuju Notebook 7 i Notebook 7 Force modele.

Notebook 7 će biti dostupan u varijantama od 13 i 15 inča, a obe će nuditi Full HD rezolucije ekrana. Oba modela će imati Intel Core procesore osme generacije i podršku do 16GB RAM-a. Pored veličine displeja, razlikovaće se i po kapacitetu skladišnog prostora, pa će tako 13-inčni model imati do 512GB, dok će 15-inčni model imati i ddoatni SSD slot za proširenje.

Kada je Notebook 7 Force u pitanju, ovo će biti nešto jači mode sa Nvidia GeForce GTX 1650 GPU-om i do 24GB RAM-a. Takođe će podržavati i više skadišnog prostora, sa slotovima za jedan HDD i jedan SSD.

Sasmungova Notebook 7 serija laptopova će imati početnu cenu od 1000 dolara, a biće dostupna od 26. jula, dok će Notebook 7 Pro imati cenu od 1500 dolara.

Izvor:benchmark.rs

Related Post