Samsung sprema sklopivi ekran za laptop

Kompanija Samsung već nekoliko godina priča o nadolazećem sklopivom smartfonu, a sada je otkrila da radi i na sklopivom ekranu koji je namenjen laptopovima.

“Samsung sarađuje s proizvođačima ekrana s ciljem razvoja laptopa sa sklopivim ekranima koji se neće samo moći sklapati nego će omogućiti novo korisničko iskustvo”, rekao je Li Min-čeol, potpredsednik marketinga za PC u Samsungu.Li je to izjavio prilikom predstavljanja novih Samsungovih Flash laptopa u Seulu u Južnoj Koreji. Dodao je da Samsung trenutno radi na razvoju velikog AMOLED ekrana za laptope, prenosi bankar.me.

Kompanija je lider u svetu kada je reč o proizvodnji OLED ekrana, a ranije je predstavila nesalomivi fleksibilni OLED ekran.

Južnokorejski gigant je ove godine predstavio Notebook 9 Pen, 2in1 hibrid laptopa i tableta koji je rival Microsoftovom Surfaceu.

Detalja o novom laptopu nema, ali se svi nadaju da na njega nećemo čekati godinama kao što je slučaj sa sklopivim smartfonom, uređajem koji ćemo napokon videti naredne godine.

Izvor: nezavisne.com

Related Post