Stazama Googlea: Snapchat kreira pametne naočare?

Korisnici aplikacija kao što je Snapchat koriste fotografije kako bi konstruisali svoju priču, ali budućnost ovog načina komunikacije donosi tehnologija slična Google Glassu.

Prema pisanju CNET-a, Snapchat počinje sa radom na izradi svoje verzije pametnih naočara. Tako se u tim eksperata uključio Mark Dixon, bivši velikan Microsofta koji je radio na kreaciji HoloLensa i Xboxa.

Tu je i Eitan Pilipski, direktor inžinjeringa pri Snapchatu koji je nekada radio na Qualcommovoj Vuforiji, platformi za softver koji nudi proširenu realnost (augmented reality – AR).

Proširena realnost nije novost za Snapchat i ona se ogleda u animiranim dodacima “Lenses” koje možete inkorporisati u fotografije i snimke načinejne u aplikaciji.

Rukovodioci Snapchata pretpostavljaju da se uspeh krije u spajanju AR-a sa pametnim naočarima koje će omogućiti korišćenje dodataka za vreme posmatranja prijatelja, ljubimaca i ostatka realnog sveta.

Ukoliko je glasina tačna, Snapchat mora da pronađe rešenje za problem koji je privremeno zaustavio Google Glass, a to je njegova nezgrapnost i manjak stila koji bi ga uklopio u svakodnevnicu.

izvor: B92.net

Related Post