Suosnivači Instagrama odlaze iz kompanije

Suosnivači Instagrama, aplikacije za razmenu fotografija, koju je kupila društvena mreža Fejsbuk, saopštili su da su podneli ostavke, potvrđujući raniju informaciju Njujork tajmsa. Kevin Sistrom, aktuelni generalni direktor Instagram i Majk Kriger, direktor za tehnološka pitanja, kreirali su tu aplikaciju 2010. godine.

“Majk i ja smo zahvalni za poslenđih osam godima u Instagramu i šešest godina u Fejsbuku… Odlazmo da ponovo ispitujemo našu znatiželju i kreativnosti”, napisao je u saopštenju objavljenom na vebsajtu firme Sistrom. On je rekao da su njih dvojica spremni da otvore novo poglavlje.

Nije naveo precizne razloge za odlazak dok više američkim medija pripisuju odlazak neslaganju s šefovima matične kuće Fejsbuka. Instagram je u junu objavio da je prešao prag od milijardu korisnika, pošto je posebno profitirao od rastuće popularnosti među mladima.Instagram je kreiran 2010. a zatim ga je Fejsbuk kupio, 2012. godine, i to za milijardu dolara. Instagram je pod podsticajem Fejsbuka u velikoj meri unovčio svoj veliki broj korisnika, dodajući reklame i druge sponzorisane sadržaje.

Dvojica suosnivača WhatsApp-a, druge aplikacije koju je Fejsbuk kupio, Jan Kum i Brajan Ekton napustili su Fejsbuk u maju 2018, odnosno 2017. godine, zbog neslagana s šefovima Fejsbuka oko poverljivosti podataka i uvođenja reklama na aplikaciju, preneli su mediji.

Izvor: novosti.rs

Related Post